Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein

Nieuwsbrief verenigingen
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.

In deze editie meer informatie over de volgende onderwerpen:
  • Update coronamaatregelen
  • Gratis online workshops
  • Deadline aanvragen subsidies: 1 juli 2020
  • Spoedwet maakt digitale ALV mogelijk
  • Gratis begeleiding bij verduurzaming van jouw sportaccommodatie

Update coronamaatregelen

De laatste tijd volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus elkaar in rap tempo op. Voordat we goed en wel gewend zijn aan de op dat moment geldende richtlijnen en maatregelen, worden er weer nieuwe versoepelingen aangekondigd. Waar in eerste instantie iedereen thuis moest blijven en afstand moest houden, mochten in april de kinderen alweer buiten spelen en sporten, konden in mei ook de volwassenen weer buiten sporten, zijn sinds enkele dagen samenkomsten weer mogelijk en ziet het er naar uit dat vanaf volgende maand de sportscholen en -kantines weer open mogen.

Iedereen wordt momenteel overspoeld met informatie en updates over dit onderwerp, waardoor het lastig is om op de hoogte te blijven. We proberen daarom op onze website de voor jullie relevante informatie te verzamelen en clusteren. Dit zodat jullie direct door kunnen klikken naar de juiste pagina.

Op www.gemeentestein.nl/corona vind je alle informatie over het coronavirus. Hier is een aparte pagina ingericht voor verenigingen: www.gemeentestein.nl/steunmaatregelen-verenigingen. Je vindt hier meer informatie over:
• Landelijke maatregelen
• Lokale besluiten
• Financiële regelingen
• Tips en adviezen
• Veelgestelde vragen
• Contactgegevens van personen en organisaties die jullie kunnen helpen
• Links naar websites met meer informatie

Bezoek geregeld deze pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe maatregelen en relevante ontwikkelingen.

Gratis online workshops

Diverse verenigingen hervatten hun activiteiten nog niet. De één omdat dit niet mag vanwege de RIVM maatregelen, de ander omdat ze werken met risicogroepen en dit niet aandurven. Juist voor die clubs, biedt deze periode kansen om je op een andere manier in te zetten voor je club. Bijvoorbeeld door extra aandacht te besteden aan het opstarten van nieuw aanbod of het verbeteren van de organisatiestructuur.
 
Om jullie hierbij te helpen worden in samenwerking met diverse partners workshops aangeboden. Deze gaan in op actuele thema’s die in deze tijd van belang zijn voor de vereniging. Tijdens de webinars krijg je handvatten aangereikt, waarmee je na deelname direct aan de slag kunt. Deze workshops zijn gratis en online te volgen, en daarmee volledig coronaproof. Het enige wat je nodig hebt is een laptop of telefoon en internetverbinding.
 

Thema

Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten

Inhoud

Hoe kan jouw vereniging betrokkenheid creëren en leden actief blijven binden, juist in deze tijd? Hoe kun je toch contact houden, je leden iets bieden en daarmee je leden behouden?

Moment

Woensdag 10 juni, 20:00-21:30 uur

Organisatie

NOC*NSF, Limburgse Rabobanken

Kosten

Gratis

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Let op: beperkt aantal plaatsen en vol = vol!

 

Thema

Kennistransfer aangepast sporten

Inhoud

Heeft jouw club reeds sportaanbod voor mensen met een beperking, of overwegen jullie hiermee te starten? Tijdens deze webinar heb je de kans om ervaringen te delen, knelpunten te bespreken en vragen te stellen aan sportarts Paul Grandjean van Adelante.

Moment

Donderdag 11 juni, 19:00-20:00 uur

Organisatie

Iedereen Kan Sporten (IKS) Westelijke Mijnstreek, Trainingscentrum Aangepast Sporten (TAS)

Kosten

Gratis

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Let op: beperkt aantal plaatsen en vol = vol!

 

Thema

Financieel gezond de crisis door

Inhoud

Hoe ga je om met de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kan je gebruik maken en welke kansen zijn er om het financiële gat te dichten?

Moment

Donderdag 11 juni, 20:00-21:30 uur

Organisatie

NOC*NSF, Limburgse Rabobanken

Kosten

Gratis

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Let op: beperkt aantal plaatsen en vol = vol!

 

Thema

Subsidie en fondsenwerving voor sportverenigingen

Inhoud

Ben je een sportvereniging met een eigen accommodatie? Laat je tijdens deze masterclass informeren over de regelingen ‘stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties’ (BOSA) en ‘Ondersteuning Sportverenigingen’.

Moment

Dinsdag 16 juni, 17:00-17:30 & 18:30-19:00 uur (kies zelf bij welke sessie je aansluit)

Organisatie

Huis voor de Sport Limburg, Sportsubsidie.nl

Kosten

Gratis

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Let op: beperkt aantal plaatsen en vol = vol!


Deadline aanvragen subsidies: 1 juli 2020

De gemeente Stein kent diverse subsidieregelingen, waarvan jij als vereniging of stichting gebruik kunt maken. Zo helpt de Waarderingssubsidie bij het ondersteunen en onderhouden van een goede basisinfrastructuur van krachtige en toekomstbestendige organisaties. Via de Ondersteuningssubsidie accommodaties kunnen instellingen en organisaties in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor accommodatiehuur.

Voor beide regelingen geldt dat de aanvragen voor het jaar 2021 voor 1 juli a.s. bij de gemeente ingediend moeten zijn. Dit kan middels het hiervoor bestemde formulier op de website. Hoewel hiervoor nog voldoende tijd is, merken we dat het aantal reeds ontvangen aanvragen achter blijft. Natuurlijk begrijpen we dat de periode waarin we ons bevinden zorgt voor de nodige onduidelijkheid en onzekerheid. Vanwege de coronamaatregelen zijn wellicht nog niet alle onderliggende stukken gereed, of is nog niet duidelijk welke activiteiten jullie in 2021 kunnen of mogen uitvoeren.

We vragen jullie om voor 1 juli 2020 tenminste het ingevulde en getekende aanvraagformulier bij ons in te dienen. De gevraagde bijlagen kunnen dan tot uiterlijk 1 oktober 2020 worden nagestuurd.

Meer informatie over de regelingen, de voorwaarden en formulieren, zijn te vinden via bovenstaande links. Alles over subsidies van de gemeente Stein vind je op www.gemeentestein.nl/subsidies.

Spoedwet maakt digitale ALV mogelijk

Veel verenigingen houden jaarlijks in deze periode hun Algemene Ledenvergadering (ALV), en zijn hiertoe volgens hun statuten zelfs verplicht. Maar wat te doen, nu in coronatijd veel accommodaties gesloten zijn en we slechts met een beperkt aantal personen bij elkaar mogen komen? Over uitstel van de ALV mag enkel tijdens een fysieke bijeenkomst besloten worden, wat nu juist niet mogelijk is. En in sommige gevallen is uitstel ook niet gewenst, vanwege besluiten die genomen moeten worden. Het alternatief, een digitale ALV, was volgens de wet niet toegestaan.

De overheid erkent dit probleem, waardoor de Tweede Kamer onlangs een spoedwet heeft aangenomen. Deze wet maakt het mogelijk om zowel de vergadering als stemming digitaal te laten plaatsvinden. Klik op de link voor meer informatie over deze Tijdelijke Wet COVID-19.

Een volledig digitale ALV moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De ALV is door alle leden te volgen
  • Leden hebben tot 72 uur voorafgaand aan de vergadering de gelegenheid om schriftelijk of elektronisch vragen te stellen over de onderwerpen die op de agenda staan
  • De vragen worden tijdens de vergadering beantwoord
  • De antwoorden worden op de website geplaatst of via een ander elektronisch communicatiemiddel toegankelijk gemaakt voor de leden
Naast de mogelijkheid om een ALV volledig elektronisch te houden, bevat het wetsvoorstel ook een mogelijkheid voor het bestuur van een vereniging om de ALV eenmalig uit te stellen met maximaal vier maanden.

De wet is, zoals de naam al zegt, tijdelijk van aard. Voorgesteld is dan ook om de wet op 1 september 2020 te laten vervallen, tenzij bij koninklijk besluit een andere datum wordt bepaald.

Gratis begeleiding bij verduurzaming van jouw sportaccommodatie

Energieverbruik is één van de grootste kostenposten voor verenigingen. Zo’n 25% van de kosten bestaat uit energielasten. Door jouw accommodatie verantwoord te verduurzamen kun je deze kosten eenvoudig verlagen. Wist je dat je door collectief (energie) in te kopen en door het vervangen van binnenverlichting al gauw 35% op energiekosten kunt besparen?

Wil jouw sportvereniging de accommodaties ook verduurzamen en daarmee kosten besparen? Maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Maak dan nu gebruik van het gratis begeleidings- en ondersteuningstraject ‘Verantwoord Verduurzamen’. Omdat dit programma sinds april 2020 onderdeel is van het begeleidingstraject van NOC*NSF, wordt deze begeleiding tijdelijk gratis aangeboden.

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juli 2020 bij het Huis voor de Sport Limburg. Het begeleidingstraject zelf kan later starten, op een in overleg te bepalen moment. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Disclaimer

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder contact hebt gehad met de gemeente Stein, of omdat je gegevens op een andere manier bij ons terecht zijn gekomen. Deze nieuwsbrief is één van de ambities uit het ‘Gezond Sport- & Beweegakkoord Stein’, en is ontstaan op verzoek van de Steinse verenigingen. Via dergelijke mails houden we je regelmatig op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen. Wil je deze niet langer ontvangen, dan kun je jezelf onderaan deze nieuwsbrief eenvoudig afmelden. Het kan dan wel voorkomen dat je in het vervolg interessante informatie mist. Wil je jezelf aanmelden met een ander mailadres, of iemand anders registreren? Mail dan naar communicatie@gemeentestein.nl .

 

 

 

    
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl