Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein

Nieuwsbrief Verenigingen

Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Website corona steunmaatregelen vernieuwd
  • Versoepelingen coronamaatregelen vanaf 1 juli
  • Wegens succes herhaald: extra online workshops
  • Gemeente zoekt mooie plaatjes
  • Staat jouw vereniging al in de gemeentegids?


Website corona steunmaatregelen vernieuwd

In de vorige editie van deze nieuwsbrief was al te lezen over onze website, waar alles over het coronavirus is te vinden. Op deze website is bovendien een pagina ingericht met alle relevante informatie voor verenigingen en stichtingen over het coronavirus: www.gemeentestein.nl/steunmaatregelen-verenigingen. Je leest hier meer over de richtlijnen, steunmaatregelen, hulpmiddelen en contactgegevens van de organisaties waarbij je terecht kunt voor hulp en advies.
 
We zijn intussen gewend aan grote en snelle veranderingen van de maatregelen rondom het coronavirus. Nog voordat we goed en wel gewend zijn aan de op dat moment geldende richtlijnen, worden er al weer nieuwe wijzigingen aangekondigd. Vaak worden deze pas op het laatste moment kenbaar of definitief gemaakt, waardoor het niet altijd gemakkelijk is om op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken. Regelmatig gebeurt het dan ook dat verenigingen niet goed weten wat op hen van toepassingen is, of werken met verouderde protocollen of richtlijnen.
 
Op bovenstaande website vind je de meest actuele informatie en links, die je leiden naar de juiste informatie. Ook deze week is de website weer op diverse plaatsen vernieuwd en aangevuld. Zo bevat deze weer nieuwe informatie over lokale besluiten, financiële regelingen, protocollen, links naar veelgestelde vragen en contactinformatie. Bezoek deze website dus regelmatig, om op de hoogte te blijven van de nieuwste informatie.

Versoepelingen coronamaatregelen vanaf 1 juli

Volgens het stappenplan wat eerder door het kabinet is gepubliceerd, worden de coronamaatregelen vanaf 1 juli weer op een aantal vlakken versoepeld. Zo kunnen er weer samenkomsten georganiseerd worden voor maximaal 100 personen en mogen culturele instellingen, cafés en restaurants hetzelfde aantal personen toelaten. Verder mogen naar alle waarschijnlijkheid de sportscholen weer open, net als de sport- en verenigingskantines. Of deze versoepelingen daadwerkelijk doorgaan en onder welke voorwaarden, maakt premier Rutte vanavond bekend tijdens een persconferentie. De gemeente Stein neemt de landelijke maatregelen als uitgangspunt. Op basis van de richtlijnen die door het kabinet worden gedeeld, kunnen jullie als vereniging ook in Stein weer activiteiten opstarten of hervatten.

Hervatting binnensport
In bovengenoemd stappenplan staat dat binnensport vanaf 1 september hervat mag worden. Waar deze datum voor sportscholen intussen is vervroegd naar 1 juli, is de verwachting dat vanavond bekend wordt dat ook de binnensport vanaf die datum onder strenge voorwaarden weer wordt toegestaan. Als voorbereiding hierop, heeft sportkoepel NOC*NSF het protocol verantwoord sporten aangepast en de Verenging Sport en Gemeenten (VSG) een handreiking opgesteld. Beide documenten helpen verenigingen en accommodaties bij de voorbereiding op het hervatten van binnensportactiviteiten.

Als gemeente Stein hebben wij de gemeentelijke sportaccommodaties getoetst op de strenge kaders die gesteld worden op het gebied van gebruiksafspraken, logistiek, techniek en hygiëne. Helaas hebben wij moeten concluderen dat we hier met onze binnensportaccommodaties niet aan kunnen voldoen. Dit betekent dan ook dat de sporthallen, sportzalen en gymzalen vooralsnog gesloten blijven. Hoe dan ook zou heropening voor een zeer korte periode zijn, aangezien op 10 juli de zomerstop in gaat en wordt gestart met het groot onderhoud aan deze accommodaties. Wel wordt de mogelijkheid onderzocht om richting het einde van de zomerstop eerder open te gaan, afhankelijk van de op dat moment actuele maatregelen en behoeften.

Andere accommodaties waar doorgaans binnen wordt gesport mogen hun activiteiten per 1 juli hervatten, mits zij zelf kunnen voldoen aan de geldende richtlijnen. Denk hierbij aan sportscholen/fitnesscentra, MFC’s, buurtcentra, yogastudio’s, schietsportcentra, handboogschutterijen, etc. Verenigingen kunnen hierover in gesprek gaan met de beheerder en/of eigenaar van de accommodatie. Voor verenigingen die (nog) niet naar binnen kunnen of willen, is er nog altijd de kans om hun activiteiten te hervatten in de buitenlucht. Dit kan nog steeds onder dezelfde voorwaarden.

Voorbehoud
Let wel, bovengenoemde versoepelingen en documenten zijn onder voorbehoud. Op dit moment staan de kaders nog niet voor 100% vast. Inhoudelijk is alles zoveel als mogelijk voorbesproken met het ministerie van VWS en het RIVM. De definitieve besluitvorming hierover vindt echter pas vanavond plaats, mede gebaseerd op het advies van het Outbreak Management Team (OMT). Definitieve maatregelen worden vanavond om 19:00 uur bekend gemaakt tijdens de persconferentie van premier Rutte.


Wegens succes herhaald: extra online workshops

De afgelopen periode werden in samenwerking met diverse partners gratis online workshops georganiseerd. Op basis van het animo en de positieve reacties, is besloten om opnieuw een aantal workshops aan te bieden. Enkele workshops worden opnieuw aangeboden, om verenigingen die eerder niet aanwezig konden zijn alsnog de kans te geven. Daarnaast zijn er ook nieuwe workshops te volgen. Onderstaande workshops worden allemaal op meerdere momenten aangeboden, zodat iedereen de kans krijgt om deze bij te wonen op een moment naar keuze.

Thema Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten
Inhoud Hoe kan jouw vereniging betrokkenheid creëren en leden actief blijven binden, juist in deze tijd? Hoe kun je toch contact houden, je leden iets bieden en daarmee je leden behouden?
Momenten Wo 24/6, Do 25/6, Ma 29/6, Di 30/6, Do 2/7; telkens 20:00-21:30u
Organisatie NOC*NSF, sportbonden, NL Actief, Rabobank
Kosten Gratis
Aanmelden Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Let op: beperkt aantal plaatsen en vol = vol!

Thema Financieel gezond de crisis door
Inhoud Hoe ga je om met de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kan je gebruik maken en welke kansen zijn er om het financiële gat te dichten?
Momenten Wo 24/6, Do 25/6, Ma 29/6, Di 30/6, Wo 1/7, Do 2/7, Ma 6/7, Di 7/7; telkens 20:00-21:30u
Organisatie NOC*NSF, sportbonden, NL Actief, Rabobank
Kosten Gratis
Aanmelden Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Let op: beperkt aantal plaatsen en vol = vol!

Thema Communiceren, juist nu! Maar hoe?
Inhoud Hoe kan jouw vereniging zowel de interne- als externe communicatie optimaal inzetten in tijden van de coronacrisis? Welke communicatieaanpak, welke tools en succesvolle content?
Momenten Wo 24/6, Ma 29/6, Di 30/6, Wo 1/7, Di 7/7; telkens 20:00-21:30u
Organisatie NOC*NSF, sportbonden, NL Actief, Rabobank
Kosten Gratis
Aanmelden Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Let op: beperkt aantal plaatsen en vol = vol!

Gemeente zoekt mooie plaatjes

Fotografen opgelet! De gemeente Stein is op zoek naar de mooiste foto’s van inwoners die onze gemeente in beeld brengen. En natuurlijk is dit een mooie kans om jouw vereniging of club in de picture te zetten. Wie weet wordt jouw foto vereeuwigd in de gemeentegids of in een speciale postercampagne van de gemeente. En wellicht houdt de vereniging er zelfs nieuwe leden aan over.
 
Deel je mooiste foto’s
We zijn op zoek naar afbeeldingen die weergeven en uitstralen wat Stein voor jou Stein maakt. Iedereen mag foto’s insturen, van hobbyfotograaf tot professional. Alles mag op de foto, als de foto maar in de gemeente Stein is gemaakt. We zijn erg nieuwsgierig naar de mooie pareltjes en het natuurschoon in Stein (van historische monumenten tot het prachtige Rivierpark Maasvallei). Of foto’s van Stein als de plek om te ondernemen (van winkelcentrum in Stein tot bruggen en de haven). Maar ook het leven in Stein, onze dorpskernen, de mensen en evenementen leveren vast prachtige foto’s op. We zoeken vooral foto’s van mensen en hun dagelijkse leven. De beste foto’s gebruiken we voor de website en gemeentegids, of krijgen een plekje op een poster in de gemeente.
 
Fotografeer en deel je trots!
Ben jij een trotse Steindenaar en wil je dit graag met ons delen? Stuur je mooiste foto’s naar communicatie@gemeentestein.nl en vertel ons jouw verhaal bij de foto’s.

Staat jouw vereniging al in de gemeentegids?

Elk jaar verspreidt de gemeente Stein een gemeentegids, met daarin informatie over de gemeente en organisaties die binnen onze gemeente actief zijn. Dit alles om onze inwoners en stakeholders te informeren. Hoewel de digitalisering met rasse schreden toeneemt, zien we tegelijkertijd dat de behoefte aan een geprinte folder, boekje of brief groeit. Zo vullen digitalisering en analoge media elkaar goed aan.

Naast een mooie website en één of meerdere social media accounts, kan vermelding in de gemeentegids dan ook zeker van waarde zijn voor jouw vereniging of stichting. Bovendien wordt de gemeentegids door veel mensen digitaal geraadpleegd: www.gemeentestein.nl/gemeentegids.

Controleer vermelding en gegevens
Staat jouw vereniging al in de gemeentegids? En zo ja, kloppen de gegevens nog wel? Momenteel zijn de voorbereidingen voor de gemeentegids van 2021 zijn in volle gang. FMR werkt in opdracht van de gemeente Stein aan de gemeentegids. FMR is gestart met de acquisitie én het controleren of de gegevens in de gids nog juist zijn. Heb je zelf een wijziging voor de gemeentegids? Laat het ons weten via communicatie@gemeentestein.nl. Staat jouw vereniging of stichting al vermeld in de gemeentegids, maar zijn er gegevens gewijzigd? Geef deze wijzigingen zo snel mogelijk door, zodat de nieuwe gemeentegids actueel is. Wijzigingen kun je doorgeven via www.lokaaltotaal.nl/corporate/uw-vermelding.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 
Disclaimer
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder contact hebt gehad met de gemeente Stein, of omdat je gegevens op een andere manier bij ons terecht zijn gekomen. Deze nieuwsbrief is één van de ambities uit het ‘Gezond Sport- & Beweegakkoord Stein’, en is ontstaan op verzoek van de Steinse verenigingen. Via dergelijke mails houden we je regelmatig op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen. Wil je deze niet langer ontvangen, dan kun je jezelf hier eenvoudig afmelden. Het kan dan wel voorkomen dat je in het vervolg interessante informatie mist. Wil je jezelf aanmelden met een ander mailadres, of iemand anders registreren? Klik dan hier.



 
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl