Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief verenigingen oktober 2020
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Strengere Corona maatregelen voor verenigingen
  • Subsidie voor het opleiden van jeugdtrainers
  • Impuls voor milieu én clubkas via Subsidie afkoppelen hemelwater
  • Gratis online workshops voor vrijwilligers in oktober
  • Zet de scheids in het zonnetje tijdens de Week van de Scheidsrechter
Strengere coronamaatregelen voor verenigingen
Sinds 29 september gelden nieuwe maatregelen om het Coronavirus terug te dringen. Deze maatregelen hebben gevolgen voor verenigingsactiviteiten. Zo zijn de regels voor bijeenkomsten, publiek en sportkantines aangescherpt, en wordt dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen in alle publieke binnenruimtes.
Lees meer
Subsidie voor het opleiden van jeugdtrainers
Om kinderen met plezier te laten sporten en hen de begeleiding te bieden die ze nodig hebben, zijn gekwalificeerde trainers nodig. Om meer en beter opgeleide jeugdtrainers te krijgen voor alle sporten in Limburg, heeft de Provincie Limburg een subsidieregeling opengesteld. Via deze regeling kunnen sportverenigingen tot €500 krijgen voor het opleiden van jeugdleiders voor de breedtesport.
Lees meer
Impuls voor milieu én clubkas via Subsidie afkoppelen hemelwater
Als club met een eigen accommodatie doe je er goed aan om actie te ondernemen tegen wateroverlast en droogte. Naast een financiële bijdrage voor de te treffen maatregelen, biedt dit ook andere voordelen. Wist je dat een groen dak langer mee gaat en isoleert? En dat meer groen het complex niet alleen verfraait, maar ook de temperatuur in de zomerperiode flink laat dalen?
Lees meer
Gratis online workshops voor vrijwilligers in oktober
Ook in de maand oktober staan er weer een aantal (online) workshops gepland die gratis door vrijwilligers te volgen zijn. Veel van deze bijeenkomsten worden georganiseerd in het kader van de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 9 okt), de Week van de Scheidsrechter (3 t/m 11 okt) en de Huisdag van het Huis voor de Kunsten Limburg (30 okt).
Lees meer
Zet de scheids in het zonnetje tijdens de Week van de Scheidsrechter
Geen sportwedstrijd zonder scheidsrechter of jurylid. Tijdens de Week van de Scheidsrechter (3 t/m 11 oktober) worden scheidsrechters in het zonnetje gezet. Toon ook jullie waardering voor de arbitrage bij jullie club via #scheidsbedankt.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl