Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief verenigingen november 2020
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Wat betekenen de coronamaatregelen voor mijn vereniging?
  • Corona steunpakket voor de sport wordt aangepast en heropend
  • Schrijf je in voor het digitale Sport- en beweegcongres 2020
  • ‘Vraag De Club’: gratis tool om de mening van je leden te peilen
  • Volontario reikt goodiebag uit aan Steinse vrijwilligers
  • Want iedereen moet kunnen meedoen aan cultuur en sport
  • IKS Limburg moet drempels voor beperkte sporters wegnemen
Wat betekenen de coronamaatregelen voor mijn vereniging?
Op 14 oktober zijn de corona maatregelen opnieuw aangescherpt. Toch kunnen veel verenigingsactiviteiten onder voorwaarden nog altijd doorgaan.
Lees meer
Corona steunpakket voor de sport wordt aangepast en heropend
De sportsector wordt hard geraakt door de coronamaatregelen. Opnieuw zijn de competities stilgelegd, trainingsmogelijkheden beperkt en sportkantines gesloten. Het kabinet stelt €60 miljoen beschikbaar om amateursportverenigingen te compenseren voor geleden schade. Hiervoor wordt het bestaande steunpakket aangepast en opengesteld voor de periode 1 oktober t/m 31 december.
Lees meer
Schrijf je in voor het digitale Sport- en beweegcongres 2020
Jaarlijks organiseert Ecsplore voor alle sportverenigingen binnen de Westelijke Mijnstreek het Sport-en beweegcongres. Vanwege de huidige coronamaatregelen zal de editie van 2020 volledig digitaal plaatsvinden. Op het programma staan zes inspirerende en gratis bij te wonen webinars voor zowel bestuurders als technisch kader, over uiteenlopende thema’s. Mis het niet en meld je snel aan!
Lees meer
Vraag De Club’: gratis tool om de mening van je leden te peilen
Regelmatig heb je als vereniging onderwerpen waarover je de mening van je leden zou willen weten. Over coronaproof activiteitenaanbod, het nieuwe clublogo, ideeën om de kantine gezelliger te maken, etc. Maar hoe peil je de opinie van je leden of haal je suggesties op? Maak gebruik van ‘Vraag De Club’, een gratis online tool om je leden mee te laten praten en beslissen over verenigingszaken.
Lees meer
Volontario reikt goodiebag uit aan Steinse vrijwilligers
Doorgaans wordt in november het Volontario Event georganiseerd. Dit om de honderden vrijwilligers te bedanken die zichzelf samen jaarlijks vele duizenden uren inzetten voor verenigingen binnen onze gemeente. Omdat een dergelijk evenement in deze periode geen doorgang kan vinden, krijgen de vrijwilligers als dank voor hun inzet dit jaar een goodiebag die gevuld is met lokale producten.
Lees meer
Want iedereen moet kunnen meedoen aan cultuur en sport
Elk kind moet de kans krijgen om deel te nemen aan activiteiten op het gebied van cultuur en sport. De kans op het hebben van plezier, het maken van vriendjes, het ontwikkelen van zichzelf, het ontdekken van een passie of talent. Ook wanneer je het thuis niet breed hebt. Wat kun jij als vereniging doen om ook deze doelgroep te verwelkomen en behouden voor je club?
Lees meer
IKS Limburg moet drempels voor beperkte sporters wegnemen
Op 16 oktober vond de aftrap van Iedereen Kan Sporten Limburg plaats. Dit nieuwe platform moet zorgen dat meer mensen met een beperking in beweging komen en blijven. Dit door te zorgen voor inzicht, samenwerking en facilitering. Dit biedt kansen voor verenigingen die reeds een plek bieden aan deze doelgroep, of hier voor open staan.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl