Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief verenigingen december 2020
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Meld je nu aan voor gratis webinars over financiën, leden en vrijwilligers
  • Laat je horen: welke buitenvoorzieningen willen jouw club en leden zien?
  • Mondkapjesplicht vanaf 1 december: ook bij de vereniging?
  • Van welke corona steunmaatregelen kan ik als vereniging gebruik maken?
  • 2020: een jaar om snel te vergeten, of waren er ook positieve kanten?
  • ‘Wij Zijn Limburg’ brengt burgerinitiatieven in beeld
Meld je nu aan voor gratis webinars over financiën, leden en vrijwilligers
We zitten in een vreemde en onvoorspelbare tijd, die vraagt om een groot aanpassingsvermogen en andere kennis. Als vereniging is het niet eenvoudig om hier mee om te gaan. Om jullie hierbij te helpen organiseert de gemeente Stein in samenwerking met NOC*NSF in de maand december zes gratis te volgen workshops over actuele onderwerpen: financiën, leden en vrijwilligers.
Lees meer
Laat je horen: welke buitenvoorzieningen willen jouw club en leden zien?
Een sportveldje in de wijk, fitness toestellen in het park, een beweegtuin voor senioren of een snelfietspad? De gemeente Stein hoort graag welke behoeften jouw club en leden hebben op het gebied van sporten, bewegen en spelen in de openbare ruimte. Samen gaan we voor een beweegvriendelijke omgeving, wat ook volop kansen biedt voor jouw club. Dus geef je mening en roep je leden op om hetzelfde te doen.
Lees meer
Mondkapjesplicht vanaf 1 december: ook bij de vereniging?
Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht op openbare plekken. Maar wat betekent dit voor je vereniging? Moeten jij en je leden dit ook dragen in het buurtcentrum of MFC? Tijdens sport-, cultuur-, of welzijnsactiviteiten? En op weg er naartoe? Op de website van de Rijksoverheid vind je antwoorden op al deze vragen en een toolkit met materialen om je leden te informeren.
Lees meer
Van welke corona steunmaatregelen kan ik als vereniging gebruik maken?
Veel verenigingen worden financieel geraakt door de coronacrisis. Minder inkomsten uit contributie of kantine, terwijl de vaste lasten door lopen. Gelukkig zijn er diverse steunmaatregelen waarop je als vereniging een beroep kunt doen. Op de website vind je overzichten met actuele regelingen, ook specifiek voor sport of cultuur. Een regelingencheck geeft aan waarop jij aanspraak kunt maken.
Lees meer
Vraag nu je subsidie aan voor het opleiden van jeugdtrainers
Goede trainers zijn onmisbaar om de jeugd aan het sporten te krijgen en houden. Een goede coach weet precíes hoe een kind gemotiveerd kan worden. Maar hoe word je een goede jeugdtrainer? Een cursus biedt meer inzicht in het trainen van jeugd. Met behulp van de subsidieregeling voor jeugdtrainers van Provincie Limburg kun je een cursus volgen bij jouw sportbond. Zo zorgen we ervoor dat sporten nog leuker wordt voor onze jeugd! Aanvragen kan tot uiterlijk 23 december.
Lees meer
2020: een jaar om snel te vergeten, of waren er ook positieve kanten?
December is aangebroken en het einde van een voor iedereen bijzonder jaar komt in zicht. Voor veel mensen zag de thuissituatie er anders uit vanwege het coronavirus, de maatregelen en gevolgen. Maar ook voor veel verenigingen zag 2020 er totaal anders uit dan een jaar geleden gedacht. Ook buiten corona is er van alles gebeurd en veranderd. Een greep uit de gebeurtenissen en een blik op de toekomst.
Lees meer
Wij Zijn Limburg’ brengt burgerinitiatieven in beeld
Omroep L1 is onlangs gestart met 'Wij Zijn Limburg'. Via deze documentaireserie worden inspirerende verhalen over burgerinitiatieven op het gebied van welzijn, sport en cultuur in Limburg in beeld gebracht. Kijk de uitzendingen terug en laat jezelf inspireren, of deel het verhaal van jouw club met de rest van de provincie en inspireer anderen.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl