Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief verenigingen januari 2021
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • 2021: op naar een mooi(er) verenigingsjaar
  • Nieuwe corona maatregelen vanaf 20 januari
  • Sportverenigingen kunnen BTW-vrij inkopen dankzij BOSA-regeling
  • Inkomsten voor de vereniging door mee te helpen tijdens de verkiezingen
  • Duurzaam verenigen? Vul de enquête in!
  • Wethouder aan het woord: 5 sportvragen aan Gina van Mulken
2021: op naar een mooi(er) verenigingsjaar
Voordeel van het jaar starten in een strenge lockdown, is dat het eigenlijk alleen maar beter kan worden. En zo zien we 2021 ook. Een nieuw begin, een jaar van hoop, kansen en dankbaarheid voor dingen die tot voor kort zo vanzelfsprekend waren dat we ze nauwelijks zagen of waardeerden. We zien 2021 met vertrouwen tegemoet en wensen jullie een gelukkig, actief en gezond verenigingsjaar!
Nieuwe corona maatregelen vanaf 20 januari
Op 14 december kondigde premier Rutte een lockdown aan, met tal van maatregelen die zowel jou persoonlijk als je vereniging raken. Deze maatregelen gelden in elk geval tot en met dinsdag 19 januari. Op dinsdag 12 januari vindt er opnieuw een persconferentie plaats, waarin verteld wordt hoe het er vanaf 20 januari uit gaat zien. Tot die tijd gelden de volgende corona maatregelen.
Lees meer
Sportverenigingen kunnen BTW-vrij inkopen dankzij BOSA-regeling
Via de regeling ‘stimulering Bouw en Onderhoud SportAccommodaties’ (BOSA) kunnen sportverenigingen subsidie krijgen voor investeringen in hun accommodatie, materialen, toegankelijkheid of duurzaamheid. Meer weten over de mogelijkheden van deze regeling? Schrijf je dan in voor de webinar op 13 januari of stel je vragen tijdens een speeddate op 14 januari.
Lees meer
Inkomsten voor de vereniging door mee te helpen tijdens de verkiezingen
Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Om deze dag goed te laten verlopen, zijn vanwege de corona maatregelen meer personen nodig op de stembureaus binnen onze gemeente. Wil jij hieraan een bijdrage leveren en hiervoor een tegemoetkoming ontvangen voor de vereniging of jezelf? Kijk dan snel of je in aanmerking komt en meld je aan als stembureaulid.
Lees meer
Duurzaam verenigen? Vul de enquête in!
Op dit moment wordt in Stein gewerkt aan de definitieve ‘Regionale Energie Strategie (RES) Zuid-Limburg’. Hierin geeft elke gemeente zoekgebieden aan voor grootschalige opwekking van energie. We vinden het belangrijk om hierin ook de mening van inwoners en organisaties binnen onze gemeente mee te nemen. Dit is mogelijk ook interessant voor jouw vereniging. Wil je hierover meedenken? Lees dan verder en vul de enquête in.
Lees meer
Wethouder aan het woord: 5 sportvragen aan Gina van Mulken
In de meest recente editie van maandblad De Maaskentjer een interview met wethouder sport, Gina van Mulken. Samen met haar kijken we terug op sport en beweging in 2020. Het was een bewogen jaar. Aan de hand van vijf vragen lees je hoe zij in de wedstrijd zit. Lees onder meer hoe zij terug kijkt op het sportjaar 2020 en wat haar goede voornemens zijn voor 2021.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl