Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief verenigingen februari 2021 
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Update: corona regels en steunmaatregelen voor verenigingen
  • Nomineer vrijwilligers van je club voor Nationale Vrijwilligersprijzen
  • Laat kinderen kennis maken met jouw club tijdens de Koningsspelen
  • Gratis e-learning: voorkom criminele inmenging bij de vereniging
  • Podcast ‘Op de club’: de sociale gevolgen van de coronacrisis
  • Jouw vereniging op de politieke agenda van de verkiezingen?
Update: corona regels en steunmaatregelen voor verenigingen
Inmiddels wordt ons leven al weer bijna een jaar beperkt door maatregelen om het coronavirus terug te dringen. Ook de afgelopen periode is er weer het nodige veranderd. Diverse maatregelen zijn verlengd of aangepast, financiële steunmaatregelen zijn opengesteld of komen eraan. Weten wat op dit moment de mogelijkheden zijn voor je vereniging? Lees dan snel verder.
Lees meer
Nomineer vrijwilligers van je club voor Nationale Vrijwilligersprijzen
Bij veel verenigingen zijn ze onmisbaar: vrijwilligers. Verdienen de vrijwilligers van jouw club het ook om in het zonnetje gezet te worden? En willen jullie bovendien kans maken op mooie prijzen, zoals een geldprijs van €7.500 of een filmproductie? Nomineer vrijwilligers voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021, en wie weet ontvangen jullie binnenkort de trofee uit handen van de minister van VWS.
Lees meer
Laat kinderen kennis maken met jouw club tijdens de Koningsspelen 2021
Op vrijdag 23 april vinden de Koningsspelen plaats: een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen. Scholen bepalen zelf hoe ze dit vormgeven. Juist in deze tijd is het doel om er voor alle kinderen een waardevol en gepast sportfeest van te maken. Voor verenigingen is dit natuurlijk een kans om hun sport en club te promoten, en hier nieuwe leden aan over te houden.
Lees meer
Gratis e-learning: voorkom criminele inmenging bij de vereniging
De coronacrisis zorgt ervoor dat de financiële situatie bij veel verenigingen minder rooskleurig is dan voorheen. Inkomsten uit contributie, kantine en sponsoring lopen terug, terwijl vaste lasten door lopen. Juist dan is het verleidelijk om in te gaan op een financieel aanbod wat voorbij komt, maar pas op voor criminele inmenging. Niet bij jullie? Wel in 1 op de 3 gemeenten en bij 1 op de 8 amateursportverenigingen!
Lees meer
Podcast ‘Op de club’: de sociale gevolgen van de coronacrisis
De 23.000 sportverenigingen in ons land vormen samen met hun bonden het fundament van onze sportsamenleving. De podcast ‘Op de club’ neemt een kijkje in de praktijk. Welke onderwerpen houden clubs en hun bonden bezig? En wat kunnen andere verenigingen hiervan leren? De eerste afleverging van deze podcast gaat over op de sociale gevolgen van de coronacrisis voor clubs.
Lees meer
Jouw vereniging op de politieke agenda van de verkiezingen?
Welke onderwerpen vind jij als inwoner van de gemeente Stein belangrijk bij de komende Tweede Kamerverkiezingen? Meer aandacht voor cultuur, sport, natuur, onderwijs of zorg? Dit en meer willen De Limburger en Onderzoeksbureau Toponderzoek graag van je weten. Geef je mening via een korte en anonieme enquête en lees in maart de resultaten in De Limburger/VIA en op limburger.nl.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl