Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief verenigingen: Maart 2021
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Nieuwe corona maatregelen bieden meer ruimte voor buitensport
  • Subsidie tip: aanvragen ‘TASO’ en ‘TVS’ is weer mogelijk
  • Invoering WBTR: wat betekent het voor jou en je verenging?
  • Sportdag voor kinderen met speciale uitdagingen: meld je club aan!
  • Welke jonge vrijwilliger binnen jouw club verdient een lintje?
  • Helpende handjes over of tekort? Meld je vereniging aan voor NLdoet!
Nieuwe corona maatregelen bieden meer ruimte voor buitensport
Tijdens de persconferentie op 8 maart werd aangekondigd dat de besmettingen en druk op ziekenhuizen nog geen verdere versoepelingen toe laten. Wel werden enkele kleine correcties gedaan op bestaande maatregelen. Voor verenigingen verandert er weinig, al krijgen volwassenen meer kansen om buiten te sporten. Kijk wat dit voor jouw (sport)vereniging betekent.
Lees meer
Subsidie tip: aanvragen ‘TASO’ en ‘TVS’ is weer mogelijk
De corona pandemie raak veel verenigingen in de portemonnee. Juist daarom worden er in deze periode diverse subsidies opengesteld. Dit biedt kansen om je club financieel gezond te houden, leden te werven èn inwoners door deze moeilijke periode heen te helpen. In deze rubriek telkens aandacht voor één of enkele subsidies. Deze keer: de Tegemoetkoming amateursportorganisaties (TASO) & Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties (TVS).
Lees meer
Invoering WBTR: wat betekent het voor jou en je verenging?
Op 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Deze wet is bedoeld om het bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Ook moet hij wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten voorkomen. Mooi streven, maar wat betekent het concreet en wat moet je als vereniging voor die tijd geregeld hebben?
Lees meer
Sportdag voor kinderen met speciale uitdagingen: meld je club aan!
Staat jouw vereniging open voor kinderen die nèt wat meer aandacht nodig hebben? Zijn kinderen met een beperking al welkom op de club, of zouden jullie met deze doelgroep aan de slag willen? Laat deze kans dan niet schieten en organiseer op 6 mei een clinic tijdens de sportdag voor kinderen met speciale uitdagingen. Laat hen kennis maken met jullie club en werf nieuwe leden!
Lees meer
Welke jonge vrijwilliger binnen jouw club verdient een lintje?
Vorig jaar zijn in de gemeente Stein voor het eerst jongerenlintjes uitgereikt. Het jongerenlintje is bedoeld om waardering te uiten aan jongeren die onze samenleving een stukje mooier en beter maken. Zijn binnen jouw vereniging jongeren actief die het verschil maken? Grijp je kans en draag hen voor. Wie weet worden zij op 26 april in het zonnetje gezet en krijgen ze een lintje opgespeld.
Lees meer
Helpende handjes over of tekort? Meld je vereniging aan voor NLdoet!
Kan jullie clubhuis wel een likje verf gebruiken of heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een nieuwe website voor de club? Of wil jouw vereniging zich juist inzetten voor de buurt waarin jullie actief zijn, door bomen te planten in het nabij gelegen park of de speeltuin op te knappen? Meld je club aan voor NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland, die plaats vindt op 28 en 29 mei.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl