Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief verenigingen - april 2021
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Corona update: openingsplan & versoepelingen voor verenigingen
  • Extra inkomsten voor jouw vereniging via de Grote Clubactie
  • Nomineer jouw club voor de verkiezing Club van het Jaar 2021
  • Subsidie tip: provinciale regeling ‘Sport & bewegen voor jeugd & senioren’
  • Lintjesregen: nomineer vrijwilligers voor een Koninklijke onderscheiding
  • Betrek je leden op afstand met de Verenigingsquiz
Corona update: openingsplan & versoepelingen voor verenigingen
Tijdens de persconferentie van 13 april werd een openingsplan gepresenteerd. Aan de hand hiervan wil het kabinet stap voor stap de samenleving openen. Een week later werden versoepelingen aangekondigd die vanaf 28 april in zullen gaan. Wat zijn de gevolgen van het openingsplan en de versoepelingen voor jouw vereniging, activiteiten en evenementen?
Lees meer
Extra inkomsten voor jouw vereniging via de Grote Clubactie
De financiële impact van de coronacrisis op het verenigingsleven is groot. Extra inkomsten zijn harder nodig dan ooit. Zo haalden verenigingen afgelopen jaar een recordopbrengst op via de Grote Clubactie. Dankzij de nieuwe ‘coronaproof’ opzet is dit eenvoudiger dan ooit. Dit zorgt met minder werk voor een hogere opbrengst. Ruim 5.000 verenigingen deden vorig jaar mee en haalden samen ruim € 9,5 miljoen op!
Lees meer
Nomineer jouw club voor de verkiezing Club van het Jaar 2021
Ben je trots op de veerkracht die jouw club het afgelopen jaar heeft getoond? Pak dan het podium en doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2021! Win naast de titel een masterclass, een professionele promovideo van jouw club en profiteer van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht om jouw club in de schijnwerpers te zetten. Zowel sport- als cultuurclubs komen in aanmerking en nomineren kan tot en met 5 mei.
Lees meer
Subsidie tip: provinciale regeling ‘Sport & bewegen voor jeugd & senioren’
De corona pandemie raak veel verenigingen in de portemonnee. Juist daarom worden er in deze periode diverse subsidies opengesteld. Dit biedt kansen om je club financieel gezond te houden, leden te werven èn inwoners door deze moeilijke periode heen te helpen. In deze rubriek telkens aandacht voor één of enkele subsidies. Deze keer: de regeling ‘Sport en bewegen voor het primair onderwijs en kwetsbare senioren 2021’ van Provincie Limburg.
Lees meer
Lintjesregen: nomineer vrijwilligers voor een Koninklijke onderscheiding
Vandaag, 26 april 2021, staat in het teken van de Lintjesregen. Inwoners die zich al geruime tijd inzetten voor een belangrijk maatschappelijk doel binnen onze gemeente, ontvangen op deze dag een Koninklijke onderscheiding. Zijn binnen jouw vereniging ook vrijwilligers actief die zich al jaren lang inzetten voor de club? Nomineer hen voor 1 juni en wie weet krijgen ze tijdens de Lintjesregen in 2022 ook een lintje opgespeld, als blijk van waardering voor hun belangeloze inzet.
Lees meer
Betrek je leden op afstand met de Verenigingsquiz
Als we het aangekondigde openingsplan van het kabinet mogen geloven, krijgen we de komende tijd steeds meer mogelijkheden om verenigingsactiviteiten te hervatten. Sommige clubs zijn intussen weer aan de slag, maar anderen nog niet. Omdat de beperkingen het nog niet toelaten, of leden het nog niet aandurven. Zijn jullie op zoek naar een manier om coronaproof met je leden in contact te komen of blijven? Organiseer een Verenigingsquiz! Download de gratis toolkit en ga aan de slag.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl