Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief verenigingen - juni 2021
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Nieuwe versoepelingen coronamaatregelen vanaf 5 juni
  • Vergeet niet om je subsidie voor 2022 aan te vragen: deadline 1 juli!
  • Aan de slag met de WBTR: presentaties, stappenplan & helpdesk
  • Hoe organiseer je een Algemene Ledenvergadering in coronatijd?
  • Subsidie tip: corona regelingen TASO & TVS opnieuw opengesteld
  • Sporten in Stein: bij wie moet ik zijn..?
Nieuwe versoepelingen coronamaatregelen vanaf 5 juni 
Sinds 19 mei zijn de corona maatregelen verder versoepeld en op 28 mei werd aangekondigd dat op 5 juni hoogstwaarschijnlijk ook de derde stap van het openingsplan genomen zal worden. Dit betekent verdere versoepelingen voor onder meer sport, kunst, cultuur, recreatie en horeca. Benieuwd wat dit betekent voor jouw vereniging of stichting?
Lees meer
Vergeet niet om je subsidie voor 2022 aan te vragen: deadline 1 juli!
De gemeente Stein kent diverse subsidies, waarvan je als vereniging of stichting gebruik kunt maken. Voorbeelden hiervan zijn de Waarderingssubsidie, Ondersteuningssubsidie accommodaties en de Subsidie professionele instellingen. Weten of je in aanmerking komt voor één van deze regelingen of een aanvraag indienen? Wacht niet te lang, want aanvragen voor 2022 moeten uiterlijk 1 juli worden ingediend.
Lees meer
Aan de slag met de WBTR: presentaties, stappenplan & helpdesk
Enkele maanden geleden hebben we jullie voor het eerst bericht over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Nu de invoering van deze wet dichterbij komt, krijgen we hierover veel vragen van verenigingen. Daarom nogmaals een artikel over dit onderwerp, waarin we je vertellen hoe je hieraan begint, wie je hierbij kan helpen en wat er gebeurt als je het op 1 juli nog niet geregeld hebt.
Lees meer
Hoe organiseer je een Algemene Ledenvergadering in coronatijd?
Veel verenigingen en stichtingen zijn volgens de wet en hun eigen statuten verplicht om in deze periode hun Algemene Ledenvergadering (ALV) te houden. Maar hoe doe je dat in coronatijd? Mag dit fysiek of kan dit ook digitaal? Waarmee moet je rekening houden en hoe organiseer je dat dan? Of is het ook mogelijk om de ALV uit te stellen?
Lees meer
Subsidie tip: corona regelingen TASO & TVS opnieuw opengesteld
De corona pandemie raakt veel verenigingen in de portemonnee. Juist daarom worden er in deze periode diverse subsidies opengesteld. Dit biedt kansen om je club financieel gezond te houden, leden te werven èn inwoners door deze moeilijke periode heen te helpen. In deze rubriek telkens aandacht voor één of enkele subsidies. Deze keer: de Tegemoetkoming amateursportorganisaties (TASO) & Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties (TVS).
Lees meer
Sporten in Stein: bij wie moet ik zijn..?
Juist in coronatijd is sporten en bewegen extra belangrijk. Het virus en de maatregelen maken dat we de afgelopen periode minder zijn gaan bewegen, terwijl vitaliteit juist een belangrijk wapen tegen het virus is. Als gemeente willen we sport en bewegen daarom zoveel mogelijk faciliteren. We helpen je hier daarom graag bij. Maar bij wie kun je als vereniging, ondernemer, school, ouder of (potentiële) sporter terecht met vragen over dit onderwerp?
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl