Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief verenigingen - september 2021
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Werf nieuwe leden voor je club tijdens de Nationale Sportweek 2021
  • Start het nieuwe seizoen met nieuwe kennis: 14 webinars in september
  • Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor verenigingen & vrijwilligers
  • Jeugdfonds Sport & Cultuur: want iedereen moet kunnen meedoen
  • Factsheet Sportakkoord 2020: één (corona)jaar later...
  • Sport & Beweeg Panel voor extra samenwerking in Stein
  • Subsidie tip: VSBfonds stimuleert samenwerking in de buurt met €50.000
  • Toolkit voor hanteren coronamaatregelen op sportaccommodaties
Werf nieuwe leden voor je club tijdens de Nationale Sportweek 2021
Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek (17 t/m 26 september) om draait. Dat is ook hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en weerbaar geworden. De hoogte tijd dus om daar verandering in te brengen, en voor jouw club een mooie kans om nieuwe leden te werven!
Lees meer
Start het nieuwe seizoen met nieuwe kennis: 14 webinars in september
Hoe kun je het seizoen beter beginnen dan met nieuwe ideeën en inspiratie? In de tweede helft van september worden 14 webinars georganiseerd over de meest interessante en actuele thema’s. Wat te denken van het vinden & binden van vrijwilligers, fondsenwerving en sociale veiligheid? Voor elk wat wils. De webinars zijn gratis te volgen maar het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in!
Lees meer
Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor verenigingen & vrijwilligers
Na een welverdiende zomerstop, starten veel organisaties in deze periode hun activiteiten weer op. Meestal starten er op zo’n moment binnen de vereniging ook nieuwe vrijwilligers, van wie we vaak nog weinig weten. Dit terwijl we onze leden en vrijwilligers graag een prettige en veilige omgeving willen bieden. Een VOG draagt hier aan bij en is kosteloos aan te vragen via de Regeling Gratis VOG.
Lees meer
Jeugdfonds Sport & Cultuur: want iedereen moet kunnen meedoen
Elk kind moet de kans krijgen om deel te nemen aan activiteiten op het gebied van cultuur en sport. De kans op het hebben van plezier, het maken van vriendjes, het ontwikkelen van zichzelf, het ontdekken van een passie of talent. Ook wanneer je het thuis niet breed hebt. Wat kun jij als vereniging doen om ook deze doelgroep te verwelkomen en behouden bij je club?
Lees meer
Factsheet Sportakkoord 2020: één (corona)jaar later…
Ruim een jaar geleden hebben we onze ambities op het gebied van sport, bewegen en vitaliteit vastgelegd in een sportakkoord. Veel verenigingen hebben meegewerkt aan de totstandkoming en uitvoering. Corona toonde ons het belang, maar bemoeilijkte de uitvoering. Toch zijn er al mooie stappen gezet. Benieuwd wat er al direct is ondernomen en bereikt? Bekijk de factsheet over 2020.
Lees meer
Sport & Beweeg Panel voor extra samenwerking in Stein
In Stein is onlangs een Sport & Beweeg Panel opgericht. Samen met de gemeente zorgt dit panel voor de coördinatie van het vorig jaar vastgestelde sportakkoord. Bovendien gaat dit gremium zelf aan de slag met enkele ambities uit het akkoord. Dit om er voor te zorgen dat iedereen in Stein de kans krijgt om te sporten en bewegen. Hiervoor zoekt het panel samenwerking met inwoners en lokale partijen.
Lees meer
Subsidie tip: VSBfonds stimuleert samenwerking in de buurt met €50.000
De corona pandemie raak veel verenigingen in de portemonnee. Juist daarom worden er in deze periode diverse subsidies opengesteld. Dit biedt kansen om je club financieel gezond te houden, leden te werven èn inwoners door deze moeilijke periode heen te helpen. In deze rubriek telkens aandacht voor één of enkele subsidies. Deze keer: VSBfonds.
Lees meer
Toolkit voor hanteren coronamaatregelen op sportaccommodaties
Hoe zorg je dat sporters, bezoekers en vrijwilligers zich op jouw club aan de coronamaatregelen houden? Met een eenduidige inrichting en slimme gedragsmaatregelen is het voor mensen eenvoudig om coronamaatregelen op te volgen. NOC*NSF heeft een toolkit ontwikkeld met per ruimte (kleedkamer, kantine, speelveld, terras, etc) tips en posters die je hierbij kunnen helpen.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl