oktober 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Foto: Rachel Swelsen
Nieuwsbrief verenigingen oktober 2021
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Nieuwe corona maatregelen voor verenigingen sinds 25 september
  • Gratis webinar over het omgaan met autisme binnen de vereniging
  • SAMENSPEL biedt verenigingen gratis advies en ondersteuning
  • Gevolgen van corona op vrijwilligerswerk: gratis rapport & webinar
  • Klappen voor de scheids tijdens de Week van de Scheidsrechter
  • Week van de Toegankelijkheid: vergroot de toegankelijkheid van je club
  • Stoptober: geef het goede voorbeeld en zet je club ‘Rookvrij op de Kaart’
  • Subsidie tip: SamenDOOR! regeling voor muziekeducatie in het PO & VO
  • Subsidie tip 2: Informatiesessies over de regeling Samen Cultuurmaken
Nieuwe corona maatregelen voor verenigingen sinds 25 september
Op 25 september zijn nieuwe corona maatregelen ingevoerd die ook het verenigingsleven raken. Zo is het houden van 1,5m afstand niet meer verplicht, is een coronatoegangsbewijs dat op diverse locaties wel, en zijn de regels voor festivals en sportwedstrijden veranderd. Check wat dit betekent voor jouw vereniging, (sport)kantine, buurtcentrum of evenement!
Lees meer
Gratis webinar over het omgaan met autisme binnen de vereniging
Hoe zorg je er als vereniging voor dat ook mensen met autisme zich welkom voelen? Hoe werkt hun brein en waarmee moet je rekening houden bij het communiceren met deze doelgroep? Dat en meer, leer je tijdens het webinar 'Autisme', op maandag 4 oktober. Deze digitale workshop wordt georganiseerd door Iedereen Kan Sporten Westelijke Mijnstreek is gratis toegankelijk.
Lees meer
SAMENSPEL biedt verenigingen gratis advies en ondersteuning
Verenigingen leveren met hun activiteiten een bijdrage aan welzijn en participatie. Maar soms kun je hierbij wel wat advies of ondersteuning gebruiken, of heb je moeite om je vereniging gezond te houden. In dat geval kun je een beroep doen op SAMENSPEL: een unieke samenwerking van Limburgse partners die je graag willen helpen. Benieuwd wat ze voor jou kunnen betekenen?
Lees meer
Gevolgen van corona op vrijwilligerswerk: gratis rapport & webinar
Hoe heeft corona ons vrijwilligerswerk veranderd? Welke trends zijn zichtbaar, hoe ziet de toekomst van vrijwilligerswerk eruit en hoe ga je hier als vrijwilligersorganisatie mee om? Antwoorden op deze en andere vragen, vind je in het Trendrapport Vrijwillige inzet bijna post-corona. Op 7 oktober wordt dit rapport nader toegelicht tijdens een gratis webinar.
Lees meer
Klappen voor de scheids tijdens de Week van de Scheidsrechter
We zitten momenteel midden in de Week van de Scheidsrechter (25 september t/m 3 oktober). Dit is hèt moment waarop de sportwereld alle scheidsrechters, juryleden en andere officials bedankt voor hun inzet. Zonder hen immers geen sportwedstrijden. Zet dus komend weekend ook jullie scheids in het zonnetje en toon waardering voor de arbitrage bij jullie club via #scheidsbedankt
Lees meer
Week van de Toegankelijkheid: vergroot de toegankelijkheid van je club
Van 4 t/m 8 oktober is de Week van de Toegankelijkheid. In diezelfde week wordt bekend of Stein niet alleen finalist, maar ook winnaar van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland wordt. Maar hoe is het gesteld met de toegankelijkheid van jouw club? Bekijk de campagne ‘Welkom in de sport’ voor gratis inclusiechecks, sessies en materialen op dit gebied.
Lees meer
Stoptober: geef het goede voorbeeld en zet je club ‘Rookvrij op de Kaart’
Jaarlijks grijpen duizenden mensen deze maand ‘Stoptober’ aan om te stoppen met roken. Steeds meer verenigingen zijn zich bewust van hun maatschappelijke rol, en dragen hieraan hun steentje bij. Door het goede voorbeeld te geven, helpen ze rokers te stoppen en bieden ze kinderen de kans om op te groeien in een rookvrije omgeving. Dit kan zelfs met kleine stapjes en dankzij kosteloze ondersteuning en materialen.
Lees meer
Subsidie tip: SamenDOOR! regeling voor muziekeducatie in het PO & VO
De corona pandemie raak veel verenigingen in de portemonnee. Juist daarom worden er in deze periode diverse subsidies opengesteld. Dit biedt kansen om je club financieel gezond te houden, leden te werven èn inwoners door deze moeilijke periode heen te helpen. In deze rubriek telkens aandacht voor één of enkele subsidies. Deze keer: de SamenDOOR! regeling schooljaar 2021-2022.
Lees meer
Subsidie tip 2: Informatiesessies over de regeling Samen Cultuurmaken
Ben je actief in het culturele en/of sociale domein en wil je cultuurdeelname toegankelijk maken voor bepaalde doelgroepen? Dan is de regeling Samen Cultuurmaken wellicht wat voor je. Een subsidieregeling waar het sociale en culturele domein samen werken aan cultuur voor iedereen. Voldoet je project aan de voorwaarden, dan kun je een bijdrage van €2.500 tot 500.000 ontvangen.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl