november 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Foto: Rachel Swelsen
Nieuwsbrief verenigingen november 2021
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Volg gratis digitale workshops tijdens de Kennisboostweek 2021
  • Brede Motorische Ontwikkeling biedt voordelen voor leden én clubs
  • Laat je informeren en inspireren tijdens het Sport- & Beweegcongres 2021
  • Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt dat iedereen mee kan doen
  • Vrijwilligersvergoeding in 2021 verhoogd naar €1.800
  • Stein uitgeroepen tot de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland!
  • Subsidie tip: Participatie subsidie voor betrekken kwetsbare ouderen
Volg gratis digitale workshops tijdens Kennisboostweek 2021
Voor het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 organiseert het Platform Vrijwillige Inzet een Kennisboostweek, van 1 tot en met 4 november. Tijdens deze week kun je tientallen online workshops gratis volgen. Interessante thema's komen aan bod, zoals het werven van vrijwilligers, samenwerken met bedrijven en de inzet van social media.
Lees meer
Brede Motorische Ontwikkeling biedt voordelen voor leden én clubs 
Dat voldoende en goed bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Toch gaat de motorische vaardigheid van kinderen achteruit. Ook bij verenigingen is dit merkbaar. Een Brede Motorische Ontwikkeling is daarom van belang. Maar wat is dat precies, waarom is het zo belangrijk en wat kun je er als vereniging mee? Ontdek het tijdens de Week van de Motoriek, van 1 tot en met 5 november.
Lees meer
Laat je informeren en inspireren tijdens het Sport- en Beweegcongres 2021
Jaarlijks organiseert Ecsplore het Sport- & Beweegcongres voor alle sportverenigingen in de regio. Een unieke kans om andere clubs te ontmoeten en jezelf te laten informeren en inspireren. Op 15 november vindt een fysieke bijeenkomst plaats in het Fortuna Sittard stadion. De rest van de week kun je digitale workshops te volgen over actuele thema’s. Bekijk het programma en schrijf je snel in.
Lees meer
Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt dat iedereen kan meedoen
Onlangs werd Stein uitgeroepen tot de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Die titel doen we eer aan, want als één van de eerste Limburgse gemeenten zijn we aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Deze regeling maakt het voor volwassenen met een laag inkomen mogelijk om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Een kans voor je vereniging.
Lees meer
Vrijwilligersvergoeding verhoogd naar 1800 euro
Verenigingen zouden niet kunnen bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Veel van hen ontvangen als blijk van waardering voor hun inzet een (onbelaste) vrijwilligersvergoeding. Nu het jaar op z’n einde loopt, wordt het hoog tijd om deze regeling nog eens onder de loep te nemen. Wat zijn de mogelijkheden, wat is er veranderd en hoe voorkom je problemen met de Belastingdienst?
Lees meer
Stein uitgeroepen tot meest toegankelijke gemeente van Nederland
Stein is verkozen tot de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Veel factoren en inspanningen hebben samen geleid tot het behalen van deze titel. Via deze weg een welgemeend compliment voor de verenigingen die hieraan hebben bijgedragen, door zich open te stellen voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Ga vooral zo door! Meer weten of meer doen?
Lees meer
Subsidie tip: Participatie subsidie voor betrekken kwetsbare Limburgers
De corona pandemie raak veel verenigingen in de portemonnee. Juist daarom worden er in deze periode diverse subsidies opengesteld. Dit biedt kansen om je club financieel gezond te houden, leden te werven én inwoners door deze moeilijke periode heen te helpen. In deze rubriek telkens aandacht voor één of enkele subsidies. Deze keer: de Participatie subsidie van de Provincie Limburg.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl