december 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Foto: Nick Munz
Nieuwsbrief verenigingen december 2021
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Corona update: toename besmettingen vraagt om extra maatregelen
  • Nationale Vrijwilligersdag 2021: Hoe waardeer jij je vrijwilligers?
  • Gratis je kennis bijspijkeren tijdens de online workshopweek
  • Subsidie tip: krijg €500 voor het opleiden van jeugdtrainers voor je club
  • Goed voornemen: begin het jaar goed met een gezondere omgeving
  • Even voorstellen: nieuwe beleidsmedewerker kunst, cultuur & subsidies
  • VerenigingsMonitor 2021 toont trends in de Limburgse kunst & cultuur
  • Fijne feestdagen en een gezond verenigingsjaar: op naar 2022!
Corona update: toename besmettingen vraagt om extra maatregelen
Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. Om deze stijging te stoppen, zijn strengere coronamaatregelen aangekondigd. Zo geldt sinds 28 november onder meer een avondsluiting en diverse aanscherpingen/uitbreidingen van bestaande maatregelen. Deze nieuwe beperkingen hebben gevolgen voor jou en je vereniging.
Lees meer
Nationale Vrijwilligersdag 2021: Hoe waardeer jij je vrijwilligers?
Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Veel verenigingen kunnen niet zonder vrijwilligers. Mooie gelegenheid dus om hen in het zonnetje te zetten. En dat hoeft niet veel tijd of geld te kosten. Laat zien dat je aan hen denkt en hun inzet waardeert. Met een kaartje, attentie, berichtje op de website of social media. Of benoem een onmisbare kracht tot erelid of vrijwilliger van het jaar!
Lees meer
Gratis je kennis bijspijkeren tijdens de online workshopweek
In december ben je weer welkom bij de KNHM foundation online workshopweek! Wil jij je kennis bijspijkeren over het maken van een plan van aanpak, het pitchen van jouw idee of het maken van filmpjes of flyers? Of wil je jezelf laten inspireren door veelbelovende buurtaanpakken? Neem dan tussen 13 en 16 december deel aan de online workshops.
Lees meer
Subsidie tip: krijg €500 voor het opleiden van jeugdtrainers voor je club
De corona pandemie raak veel verenigingen in de portemonnee. Juist daarom worden er in deze periode diverse subsidies opengesteld. Dit biedt kansen om je club financieel gezond te houden, leden te werven èn inwoners door deze moeilijke periode heen te helpen. In deze rubriek telkens aandacht voor één of enkele subsidies. Deze keer: de subsidie Opleiding Jeugdtrainers 2021-2022.
Lees meer
Goed voornemen: begin het jaar goed met een gezondere omgeving
Heb jij als vereniging goede voornemens? Waarom 2022 niet starten in een gezondere omgeving voor je leden en bezoekers? Kleine stapjes maken al een groot verschil en Team:Fit coach Marlou Eggen helpt je graag op weg met bijvoorbeeld een gezonde kantine, rookvrije omgeving of verantwoord alcoholgebruik. Lees hoe zij je kan helpen of volg de gratis webinar op 13 december.
Lees meer
Even voorstellen: nieuwe beleidsmedewerker kunst, cultuur & subsidies
Op 1 november 2021 is Cynthia Smeets bij de gemeente Stein begonnen in de rol van de beleidsmedewerker kunst, cultuur en subsidies. Ze heeft een achtergrond in sociale innovatie en burgerparticipatie en heeft voor meerdere overheden gewerkt in andere rollen. Graag stelt ze zich via deze weg aan je voor.
Lees meer
VerenigingsMonitor 2021 toont trends in de Limburgse kunst & cultuur
Onlangs is onderzoek gedaan naar de trends en ontwikkelingen bij kunst- & cultuurverenigingen, in Nederland én Limburg. Benieuwd hoe jouw vereniging scoort ten opzichte van andere verenigingen op het gebied van organisatiekracht, artistiek aanbod, maatschappelijke oriëntatie of knelpunten? Weten wat de gevolgen van corona zijn voor de kunst- & cultuursector? Check dan de resultaten.
Lees meer
Fijne feestdagen en een gezond verenigingsjaar: op naar 2022!
Na wederom een hectisch verenigingsjaar, staan de feestdagen en voor velen de winterstop voor de deur. Tijd om terug te kijken op dit bewogen jaar, bij te komen, en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar wat ons te wachten staat. Gemeente Stein is trots op alle verenigingen die ondanks tegenslagen door blijven gaan en kijken naar wat wél kan. Fijne feestdagen, een gelukkig en gezond 2022!
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl