Januari 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Foto: Andre van Zundert
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • 2022: op naar een mooi(er) verenigingsjaar
  • Praat mee over de vrijwilliger van de toekomst
  • Oranje Fonds Groeiprogramma helpt maatschappelijke initiatieven verder
  • Maximale Vrijwilligersvergoeding blijft in 2022 gelijk: €1.800 per jaar
  • 'Wat höbs se in hoes?': workshoptraject voor musea & erfgoedorganisaties
  • Subsidie tip: verlenging & uitbreiding corona steunpakket Rijksoverheid
  • Subsidie tip 2: Stein verlengt subsidie stimuleringsregeling burgerkracht
  • Financiering van sportaccommodaties: 'Er is meer mogelijk dan je denkt'
2022: op naar een mooi(er) verenigingsjaar
Opnieuw starten we het jaar in een lockdown. Voordeel hiervan is dat het eigenlijk alleen maar beter kan worden. En dat is ook wat we jullie toewensen. 2022 wordt ongetwijfeld weer een jaar vol uitdagingen, maar biedt ook kansen. Laten we er samen het beste van maken, door elkaar waar mogelijk te helpen en te blijven denken in mogelijkheden. Op naar een mooi(er) verenigingsjaar!
Lees meer
Praat mee over de vrijwilliger van de toekomst
Vrijwilligerswerk is aan het veranderen. Dit heeft impact op je vereniging en op jou als vrijwilliger. Graag gaan we hierover met je in gesprek. Via Volontario is hierover reeds een enquête verspreid en in februari volgen er een aantal digitale bijeenkomsten. Door je mening te geven weten we beter wat er speelt en kunnen we je beter van dienst zijn. We hopen dan ook op je medewerking.
Lees meer
Oranje Fonds Groeiprogramma helpt maatschappelijke initiatieven verder
Het Oranje Fonds Groeiprogramma is een ontwikkeltraject voor maatschappelijke organisaties die verder willen met hun lokale initiatief. Na vier succesvolle edities start nu de werving voor een vijfde editie. Deze editie heeft een nieuwe insteek, waarbij innovatie en verbetering centraal staan, en heet Groeiprogramma V: Pioniersprogramma. Wees er snel bij, want inschrijven kan nog maar even.
Lees meer
Maximale Vrijwilligersvergoeding blijft in 2022 gelijk: €1.800 per jaar
De maximale vergoeding die je in 2022 als vereniging of stichting onbelast kunt uitbetalen aan je vrijwilligers, is gelijk aan die in 2021. Dit komt neer op een bedrag van €1.800 per jaar en €180 per maand. Dat blijkt uit de Belastingwet 2022, waarmee de Eerste Kamer eind december heeft ingestemd. Meer weten over de vrijwilligersvergoeding en de geldende voorwaarden?
Lees meer
'Wat höbs se in hoes?': workshoptraject voor musea & erfgoedorganisaties
Huis voor de Kunsten Limburg biedt een gratis training- en workshoptraject voor besturen, medewerkers en vrijwilligers van musea en erfgoedorganisaties. 1-op-1 of in groepsverband ga je aan de slag met thema’s als storytelling, digitalisering of het schrijven van een collectieplan. Interesse? Op de website kun je terecht voor meer informatie en aanmelding.
Lees meer
Subsidie tip: verlenging & uitbreiding corona steunpakket Rijksoverheid
De corona pandemie raak veel verenigingen in de portemonnee. Juist daarom worden er in deze periode diverse subsidies opengesteld. Dit biedt kansen om je club financieel gezond te houden, leden te werven èn inwoners door deze moeilijke periode heen te helpen. In deze rubriek telkens aandacht voor één of enkele subsidies. Deze keer: het corona steun- & herstelpakket van het Rijk.
Lees meer
Subsidie tip 2: Stein verlengt subsidie stimuleringsregeling burgerkracht
Maatschappelijke organisaties en evenementen kunnen €1.000 extra ontvangen in 2022. Het college van B&W heeft besloten om de subsidie stimuleringsregeling burgerkracht te verlengen, om zo een extra impuls te geven aan het ontplooien van lokale initiatieven. Dit betekent dat je als vereniging of stichting ook in 2022 aanspraak kunt maken op €1.000 voor het organiseren van activiteiten.
Lees meer
Financiering van sportaccommodaties: 'Er is meer mogelijk dan je denkt'
De gemiddelde sportaccommodatie is 40 tot 50 jaar oud en vraagt om investering. Maar hoe financier je dat als vereniging of stichting? Dat leer je op 10 februari tijdens het gratis webinar van Maatschappelijk Financieren en Sportsubsidie.nl. Onder meer de BOSA regeling komt aan bod, die vanwege recente veranderingen nog aantrekkelijker is geworden. Meld je snel aan, want vol is vol.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl