Maart 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Foto: Andre van Zundert

Nieuwsbrief verenigingen maart 2022
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou relevante zaken en ontwikkelingen.
 
In deze editie:
  • Schrijf nu in: pilot professionalisering verenigingsbestuurders in Stein
  • Online workshopweek in april: je kennis bijspijkeren vanuit je luie stoel
  • Koningsspelen 2022: laat kinderen kennis maken met jouw club
  • Petitie: Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in verenigingsbesturen
  • Bezoeker (sport)kantine is klaar met alleen maar snoep en snacks
  • Subsidie tip: tot €25.000 voor culturele ontwikkeling en samenwerking
  • Impuls Zorgzame Gemeenschappen voor waardevolle burgercollectieven
Schrijf nu in: pilot professionalisering verenigingsbestuurders in Stein
Grensoverschrijdend gedrag, discriminatie, geweld, witwassing... verenigingsbestuurders krijgen steeds vaker te maken met maatschappelijke thema’s en problemen. Hoe toon je als bestuurder aan dat je integer handelt en bij wie kun je terecht met vragen over dit soort onderwerpen? Het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) biedt de oplossing en in Stein starten we met een gratis pilot.
Lees meer
Online workshopweek in april: je kennis bijspijkeren vanuit je luie stoel
In april ben je weer welkom bij de KNHM foundation online workshopweek! Wil jij je kennis bijspijkeren over het maken van filmpjes of het werven van fondsen? Of wil je jezelf verdiepen in rechtsvormen en organisatie, of het maken van een plan van aanpak? Schrijf jezelf dan gratis in voor de online workshops, die aangeboden worden van 11 tot en met 14 april.
Lees meer
Koningsspelen 2022: laat kinderen kennis maken met jouw club
Op vrijdag 22 april vinden de Koningsspelen plaats: een sportief Oranjefeest voor alle kinderen. Scholen bepalen zelf hoe ze dit vormgeven, maar als sportaanbieder kun je hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Dit doe je niet alleen voor de scholen en kinderen, maar ook voor jezelf. Het is namelijk een kans om je sport en club te promoten, en hier nieuwe leden aan over te houden.
Lees meer
Petitie: Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in verenigingsbesturen
Een vaak gehoorde klacht van verenigingsbesturen, is de nieuwe wet- en regelgeving waarmee zij steeds vaker geconfronteerd worden: AVG, WBTR, UBO, etc. Telkens opnieuw kost het verenigingen en vrijwilligers veel tijd, energie én geld om hieraan te voldoen. Koepels en ondersteuners van vrijwilligersorganisaties zijn een petitie gestart, om onnodige regeldruk een halt toe te roepen.
Lees meer
Bezoeker (sport)kantine is klaar met alleen maar snoep en snacks
Recent onderzoek toont aan dat 77% van de kantine bezoekers het (heel) belangrijk vindt dat er gezondere voeding voor kinderen aanwezig is. 60% vindt dat sportlocaties meer zouden moeten doen om gezondere keuzes aan te bieden. Hoe is het gesteld met het voedingsaanbod in jouw kantine? Bekijk de resultaten van het onderzoek en kijk wat jij hier als vereniging aan kunt doen.
Lees meer
Subsidie tip: tot €25.000 voor culturele ontwikkeling en samenwerking
De coronapandemie raakt veel verenigingen in de portemonnee. Juist daarom worden er in deze periode diverse subsidies opengesteld. Dit biedt kansen om je club financieel gezond te houden, leden te werven én inwoners door deze moeilijke periode heen te helpen.
Lees meer
Impuls Zorgzame Gemeenschappen voor waardevolle burgercollectieven
Ben jij betrokken bij een initiatief dat een waardevolle bijdrage levert aan welzijn, inclusie, zorg en/of (samen)wonen in een dorp, buurt of wijk? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de MAEX Impuls Zorgzame Gemeenschappen. Vragen kun je stellen tijdens de online MeetUp op 24 maart. Aanvragen kan vanaf 29 maart, en wie weet ontvang je voor jouw initiatief een bijdrage tot €2.500.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl