april 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein

Nieuwsbrief verenigingen april 2022

Als vereniging komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van voor jou belangrijke zaken en ontwikkelingen.

In deze editie:

  • Subsidie ‘Sportakkoord 2022’ moedigt sport & bewegen in Stein aan
  • Sport Services Stein: ondersteuning op maat voor beweegaanbieders
  • Verenigingscafés in het teken van ontmoeting en kennisuitwisseling
  • Workshop ‘Collectieplan schrijven’ voor musea en culturele instellingen
  • Robin Jung Fonds financiert initiatieven voor kwetsbare Limburgers
  • Gratis e-book over trends in vrijwilligerswerk én wat je daarmee kunt
Subsidie ‘Sportakkoord 2022’ moedigt sport & bewegen in Stein aan
Nu het voorjaar is aangebroken en we de meeste coronamaatregelen achter ons hebben gelaten, staan veel sporters en sportaanbieders weer in de startblokken. Overal worden weer de fietsen afgestoft, ballen opgepompt en veters gestrikt. De gemeente Stein juicht dit toe en geeft hieraan een impuls via de subsidieregeling Sportakkoord 2022. Organisaties kunnen via deze regeling tot € 1.000 krijgen voor initiatieven op het gebied van sport, bewegen en vitaliteit. Zo komen we samen weer in beweging.
Lees meer
Sport Services Stein: ondersteuning op maat voor beweegaanbieders
Sport- & beweegaanbieders leveren een belangrijke bijdrage aan de vitaliteit van onze inwoners. Om jullie optimaal te faciliteren, bieden we via Sport Services Stein ondersteuning op maat. Tijdens een intake op de club gaan we samen in gesprek over kansen, uitdagingen en hoe hier op in te spelen. Zo’n 300 services kunnen jullie helpen om problemen op te lossen of ambities te verwezenlijken.
Lees meer
Verenigingscafés in het teken van ontmoeting en kennisuitwisseling
Het Huis voor de Kunsten Limburg trekt in april door de provincie met bijeenkomsten voor erfgoed- en amateurkunstverenigingen. Er zijn dit keer twee soorten bijeenkomsten. Bij de eerste reeks staan kennismaking en ontmoeting centraal. De tweede reeks is gevuld met kennis, praktische tips en handvatten in de vorm van workshops. Schrijf je in voor een verenigingscafé bij jou in de buurt.
Lees meer
Workshop ‘Collectieplan schrijven’ voor musea en culturele instellingen
Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor collectie beherende organisaties zoals musea en andere culturele (erfgoed) instellingen, die aan de slag willen met het opstellen van een collectieplan. Je krijgt antwoord op vragen als 'Wat houdt zo'n plan precies in, en waarom heb je het nodig?’. Ook ga je praktisch aan de slag, aan de hand van de publicatie 'Een collectieplan schrijven? Dat doe je zo!’.
Lees meer
Robin Jung Fonds financiert initiatieven voor kwetsbare Limburgers
Wist je dat je met jouw initiatief aanspraak kunt maken op het Robin Jung Fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg? Je kunt een bijdrage ontvangen van maximaal € 10.000, voor projecten die kwetsbare Limburgers helpen om hun situatie te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in armoede leven, eenzaam zijn, in onveiligheid leven of aan de integratie van nieuwe Limburgers.
Lees meer
Gratis e-book over trends in vrijwilligerswerk én wat je daarmee kunt
Hoe heeft corona ons vrijwilligerswerk veranderd? Welke trends zijn zichtbaar, hoe ziet de toekomst van vrijwilligerswerk eruit en hoe ga je hier als organisatie mee om? Antwoorden op deze en andere vragen, vind je in het gratis e-book 'Trends vrijwillige inzet 2022' van NLvoorelkaar. Kom te weten welk vrijwilligerswerk aan populariteit wint of hoe je jonge vrijwilligers werft, en doe er je voordeel mee.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl