Nieuwsbrief Nieuwdorp 03-01-2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein

Nieuwe stap vooruit voor Mijn Nieuwdorp 
DOP Kern Stein, Gemeente Stein, Zaam Wonen, Buurtcentrum Nieuwdorp en Vivantes ontwikkelen samen een plan voor de toekomst van Nieuwdorp. Oude woningen, de oude basisschool en de kerk maken plaats voor nieuwe woningen, een nieuw buurtcentrum en meer groen. Alle partijen hebben veel vertrouwen in dit plan.
 
Huurwoningen in Bruisend Hart
Bruisend Hart is de plek waar nu de kerk en de oude basisschool (huidige buurtcentrum) in Nieuwdorp staan. Voor deze plek zijn grote plannen. De kerk maakt plaats voor 33 appartementen, het nieuwe buurtcentrum en een binnentuin. Op de plek van de oude basisschool komen 22 appartementen en 9 patiowoningen (hofjes wonen). Alle woningen zijn geschikt voor ouderen. Een deel daarvan worden zorgwoningen. Het plan is om over ongeveer een half jaar te starten met de plannen in Bruisend Hart.
 
Sloop en nieuwbouwwoningen
De bevolking in Nieuwdorp wordt gemiddeld steeds ouder. Bovendien daalt het aantal inwoners in de hele gemeente Stein. Dat betekent dat er niet meer maar wel andere woningen nodig zijn. In de Kamperstraat, Tripstraat, Kuringenstraat, Baesweilerstraat en Peldenstraat komen 32 nieuwe, energiezuinige huurwoningen die ook speciaal geschikt zijn voor oudere inwoners. We slopen in dit gebied 62 verouderde flatwoningen. Het plan is om over ongeveer een jaar te starten met de uitvoering.
 
Ontwerpbestemmingsplan ter inzage
Om deze plannen uit te kunnen voeren, moet de gemeente Stein het bestaande bestemmingsplan aanpassen. Hiervoor ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Iedereen kan dit plan van donderdag 21 december 2023 tot en met woensdag 31 januari 2024 inzien in het gemeentehuis, afdeling Publiekszaken, Stadhouderslaan 200 in Stein. Het ontwerpplan kun je ook inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Je kunt daar zoeken op: “Bruisend Hart” en  “Zaam Wonen”. Wil je meer weten over het ontwerpbestemmingsplan, neem dan contact op met Ron Winckers bij de gemeente Stein via E-mail ron.winckers@gemeentestein.nl.
Foto: ontwerpbestemmingsplan 'Bruisend Hart'

Foto: ontwerpbestemmingsplan 'Zaam Wonen'
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl