Januari 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief verenigingen - januari 2024 
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van zaken en ontwikkelingen die voor jou belangrijk zijn.
 
In deze editie:
  • Online workshop: Vrijwilligers werven met vlog!
  • Welke jonge vrijwilliger van jouw vereniging verdient een lintje?
  • Vraag een Koninklijke Erepenning aan voor jouw jubilerende vereniging
  • Maximale vrijwilligersvergoeding stijgt in 2024 naar €2.100 per jaar
  • 4 v’s voor veiligheid: ga aan de slag met een sociaal veilige sportomgeving
  • Helpende handjes over of tekort? Meld je vereniging aan voor NLdoet!
  • Nieuwe subsidieregeling voor sportaccommodaties en -materialen
  • Appeltjes van Oranje 2024: ‘Eenzaamheid verminder je samen’
  • Handboek wet- en regelgeving voor sportverenigingen 
Online workshop: Vrijwilligers werven met vlog!
Heeft jouw vereniging moeite om vrijwilligers te vinden of behouden? Lukt het niet om vacatures ingevuld te krijgen via traditionele vacatureteksten op de website? Probeer het dan eens op een andere manier. Volg gratis de online workshop ‘Vrijwilligers werven met vlog’ en ga onder leiding van professionals aan de slag.
Lees meer
Welke jonge vrijwilliger van jouw vereniging verdient een lintje in 2024?
Jongerenlintjes worden sinds 2020 jaarlijks uitgereikt aan jongeren die de Steinse samenleving een stukje mooier en beter maken. Zijn er binnen jouw vereniging jongeren actief die het verschil maken? Grijp je kans en draag hen voor. Wie weet worden zij in het zonnetje gezet en krijgen ze een lintje opgespeld.
Lees meer
Vraag een Koninklijke Erepenning aan voor jouw jubilerende vereniging in 2024
Hebben jullie dit jaar een jubileum te vieren? En willen jullie deze gebeurtenis extra feestelijk maken? Vraag dan een Koninklijke Erepenning aan. Dit is een ereteken voor verenigingen, stichtingen en instellingen. Je komt in aanmerking als je organisatie 50 jaar bestaat, of elke 25 jaar erna. Vraag hem nu aan.
Lees meer
Maximale vrijwilligersvergoeding stijgt in 2024 naar €2.100 per jaar
De maximale vergoeding die je als vereniging onbelast kunt uitbetalen aan vrijwilligers gaat omhoog. In 2024 komt dit neer op €2.100 per jaar en €210 per maand. Dat is €200 meer dan vorig jaar, en biedt meer kansen om vrijwilligers te belonen voor taken die ze uitvoeren binnen je organisatie.
Lees meer
4 v’s voor veiligheid: ga aan de slag met een sociaal veilige sportomgeving
Sporters moeten vrij, plezierig en veilig kunnen sporten. Zonder grensoverschrijdend gedrag. Dat begint bij een goede basis: de 4 v’s voor veiligheid. Clubs die hieraan voldoen, bouwen mee aan een sociaal veilige sportomgeving. Ga aan de slag met de tools of meld je aan voor het gratis webinar en communicatiepakket.
Lees meer
Helpende handjes over of tekort? Meld je vereniging aan voor NLdoet!
Hulp nodig bij die ene klus, of wil je club zich inzetten voor de buurt? Meld je dan aan voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Help zo je club, laat anderen zien wat jullie doen én werf nieuwe vrijwilligers. Krijg bovendien tot €350 voor het organiseren van jullie activiteit.
Lees meer
Nieuwe subsidieregeling voor sportaccommodaties en -materialen
Al jaren kunnen amateursportorganisaties via de BOSA-regeling subsidie ontvangen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen. Op 1 januari is deze regeling gewijzigd. Zo is veranderd welke organisaties in aanmerking komen, net als de te ontvangen subsidie bedragen. Benieuwd welke kansen deze regeling biedt voor jouw organisatie?
Lees meer
Appeltjes van Oranje 2024: ‘Eenzaamheid verminder je samen’
Voor de Appeltjes van Oranje is het Oranje Fonds op zoek naar projecten waarbij mensen (deelnemers en vrijwilligers) samen eenzaamheid verminderen. Ben jij betrokken bij zo’n initiatief? Meld je dan nu aan. Wie weet ontvangen jullie dan het bronzen beeldje uit handen van Koningin Máxima en €25.000 voor jullie initiatief.
Lees meer
Handboek wet- en regelgeving voor sportverenigingen
Met welke regels en wetten moet je als (bestuurder van een) sportvereniging rekening houden? Wat zijn bevoegdheden van een voorzitter of secretaris, aan welke eisen moet een stichting voldoen? Welke regels zijn er rond belastingen, sponsoring, vergunningen, milieu en kantine? Vind het in het handboek wet- en regelgeving voor sportverenigingen.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl