Maart 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Foto: Mat van Es
Nieuwsbrief Verenigingen - maart 2024
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van zaken en ontwikkelingen die voor jou belangrijk zijn.
 
In deze editie:
  • Verenigingscafé Stein op 14 maart in MFC De Grous
  • Volg gratis de training Effectief besturen en sociale veiligheid op 16 maart
  • 18 online sessies tijdens Kennisboostweek Vrijwilligerswerk Maart 2024
  • Verenigingscafé op maat: nodig HvdKL uit bij jullie bijeenkomst
  • Spijker je kennis bij tijdens de Katalys online workshopweek in maart
  • Maatschappelijke Diensttijd (MDT) als kans voor jouw organisatie?
  • Sportkantine: alcoholvrije drank in opkomst, maar alcohol blijft onmisbaar
  • Kennissessie ‘Hoe start ik met crowdfunding?’ verplaatst naar 28 maart
  • Gratis e-book over trends in vrijwilligerswerk èn wat je daarmee kunt
  • Subsidie voor initiatieven die jongeren betrekken bij kunst & erfgoed
  • De gemeente Stein heeft nieuwe subsidieregeling cultuur


Verenigingscafé Stein op 14 maart in MFC De Grous
Stein kent een rijk en actief verenigingsleven. Maar soms heb je als vereniging vragen of problemen waar je zelf niet uit komt. Ervaringen, tips of hulp van anderen zijn dan welkom. Daarom organiseert Ecsplore 14 maart een Verenigingscafé dat in het teken staat van ontmoeten, kennis maken en elkaar helpen.
Lees meer
Volg gratis de training Effectief besturen en sociale veiligheid op 16 maart
Tijdens deze gratis training ‘Effectief besturen en sociale veiligheid’ komen onder andere onderwerpen als het vergroten van competenties van bestuursleden, efficiënt vergaderen en onderhandelen, en omgaan met lastige situaties (irritaties en conflicten) aan bod. Ook wordt er aandacht besteed aan het creëren van een veilige omgeving voor leden en vrijwilligers.
Lees meer
18 online sessies tijdens Kennisboostweek Vrijwilligerswerk Maart 2024
Van 18 tot en met 22 maart organiseert het Platform Vrijwillige Inzet de Kennisboostweek Vrijwilligerswerk Maart 2024. In die periode zijn maar liefst 18 online sessies te volgen. Deze gaan over uiteenlopende thema’s als wet- & regelgeving, integriteit, eenvoudiger & leuker besturen, vrijwilligersmanagement, EHBO en samenwerken. Kies en schrijf in.
Lees meer
Verenigingscafé op maat: nodig HvdKL uit bij jullie bijeenkomst
Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert regelmatig Verenigingscafés over zaken als leden, vrijwilligers, financiering of wetgeving. Om nog gerichter te ondersteunen, bieden ze aan om bij organisaties langs te komen. Hebben jullie binnenkort een algemene ledenvergadering of andere bijeenkomst? Nodig hen dan uit voor een kosteloze presentatie of workshop.
Lees meer
Spijker je kennis bij tijdens de Katalys online workshopweek in maart
Halverwege maart ben je weer van harte welkom bij Katalys voor de online workshopweek. Ontdek hoe je als buurt- of burgerinitiatief aan geld komt, samenwerkt met de gemeente of een boeiend (promotie)filmpje opneemt. Deze workshops zijn gratis en vanuit huis te volgen. Maak je keuze en meld je snel aan!
Lees meer
Maatschappelijke Diensttijd (MDT) als kans voor jouw organisatie?
Tijdens de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) zetten jongeren tussen 12 en 30 jaar zich vrijwillig in voor een ander. Hierbij kunnen ze talenten ontdekken en andere mensen ontmoeten. Ook voor verenigingen biedt dit kansen om zaken op te pakken en zowel leden als niet-leden als vrijwilliger aan je organisatie te binden.
Lees meer
Sportkantine: alcoholvrije drank in opkomst, maar alcohol blijft onmisbaar
Bij de helft van de sportverenigingen is de verkoop van alcoholvrije drank in de kantine de afgelopen jaren toegenomen. Terwijl ze het nauwelijks promoten. Tegelijkertijd vindt bijna driekwart de verkoop van alcohol nog onmisbaar. Met name bij teamsportverenigingen. Dit blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut onder verenigingsbestuurders in 2023.
Lees meer
Kennissessie ‘Hoe start ik met crowdfunding?’ verplaatst naar 28 maart
In de vorige editie van deze nieuwsbrief werd de gratis kennissessie ‘Hoe start ik met crowdfunding?’ aangekondigd. Vanwege persoonlijke omstandigheden kon deze niet door gaan op de oorspronkelijke datum: 22 februari. Deze sessie zal nu plaats vinden op 28 maart. Interesse? Dan is het mogelijk om alsnog deel te nemen.
Lees meer
Gratis e-book over trends in vrijwilligerswerk én wat je daarmee kunt
Hoe is het gesteld met het vrijwilligerswerk in Nederland? NLvoorelkaar onderzoekt het jaarlijks. Zij zien minder nieuwe vrijwilligers en meer vacatures. Wel meer jonge vrijwilligers, die andere dingen belangrijk vinden. Dit betekent onbenut potentieel en biedt kansen voor verenigingen. Welke? Dat lees je in het e-book 'Trends vrijwillige inzet 2024'.
Lees meer
Subsidie voor initiatieven die jongeren betrekken bij kunst en erfgoed
Heb je een plan voor kunst- of erfgoedactiviteiten waarbij jongeren actief betrokken zijn? Hebben de activiteiten een positief effect op hun mentale gezondheid? Binnen de regeling Samen Cultuurmaken is onlangs de oproep ‘Mentale gezondheid jongeren’ geopend. Initiatieven die jongeren actief betrekken bij hun activiteiten kunnen tot 30 maart subsidie aanvragen.
Lees meer
De gemeente Stein heeft nieuwe subsidieregeling cultuur, Maak het mee!
Organisaties in de gemeente Stein kunnen vanaf nu een subsidie ontvangen voor ideeën die bijdragen aan het halen van de doelen. Deze staan in het nieuwe kunst- en cultuurbeleid Maak het mee! en de uitvoeringsagenda kunst- en cultuur 2023-2027 cultuur in Stein.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl