April 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief Verenigingen - april 2024
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van zaken en ontwikkelingen die voor jou belangrijk zijn.
 
In deze editie:
  • Verenigingsondersteuning in Stein: sterk door samenwerking
  • Meer tijd voor het nieuwe subsidiebeleid
  • Vidar in de wijk biedt extra handjes aan Steinse verenigingen/stichtingen
  • De Clubloterij: kans op extra inkomsten voor jouw sportvereniging
  • Workshop ‘Leden en vrijwilligers werven én binden’ Westelijke Mijnstreek
  • Laatste aanvraagperiode subsidieregeling Samen Cultuurmaken
  • LEADER Zuid-Limburg: subsidie om het platteland te verbeteren
  • Stage Cultuur Inclusief vergroot de stagemogelijkheden en diversiteit
Verenigingsondersteuning in Stein: sterk door samenwerking
In onze gemeente zijn uiteenlopende verenigingen actief, met elk hun eigen kwaliteiten en uitdagingen. Voor advies en ondersteuning kunnen ze bij diverse organisaties terecht. Om verenigingen zo snel en goed mogelijk te helpen, is onderlinge samenwerking belangrijk. In deze video een mooi voorbeeld van zo’n begeleidingstraject, bij Tri Club Stein.
Lees meer
Meer tijd voor het nieuwe subsidiebeleid
Na het bespreken van het subsidiebeleid dat er nu ligt, heeft het gemeentebestuur besloten om meer tijd te nemen voor het nieuwe subsidiebeleid. Dit besluit is genomen om de beste kwaliteit van het resultaat te bereiken. Het subsidiebeleid geldt dan vanaf 1 januari 2026 in plaats van 1 januari 2025.
Lees meer
Vidar in de wijk biedt extra handjes aan Steinse verenigingen/stichtingen
Er is een groot tekort aan vrijwilligers. De gemeente Stein vormt hier geen uitzondering op. Het project ‘Vidar in de wijk’ kan dit probleem niet oplossen, maar biedt wel mogelijkheden. Benieuwd welke kansen dit biedt voor jouw verenigingen of stichting? Lees verder en ga hierover met hen in gesprek.
Lees meer
De Clubloterij: kans op extra inkomsten voor jouw sportvereniging
Met De Clubloterij kunnen sportverenigingen extra geld ophalen voor de lokale sport. De opbrengst kan oplopen tot 2,5 miljoen euro en gaat volledig naar de breedtesport. Van elk Clublot dat je verkoopt voor €2,50, gaat €2,00 direct naar jouw sportclub. Bovendien maken de koper en club allebei kans op €10.000.
Lees meer
Workshop ‘Leden en vrijwilligers werven én binden’ Westelijke Mijnstreek
Leden en vrijwilligers werven is voor veel amateurkunstgroepen en erfgoedorganisaties een belangrijk thema. Maar hoe creëer je de betrokkenheid die nodig is om hen te binden en behouden? Daarover gaat de workshop ‘Leden en vrijwilligers werven én binden’. Deze zevende en laatste workshops is speciaal voor de regio Westelijke Mijnstreek.
Lees meer
Laatste aanvraagperiode subsidieregeling Samen Cultuurmaken
Ben je actief in het sociaal of cultureel domein en werk je samen om cultuurparticipatie toegankelijker te maken? Voor mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is of die drempels ervaren? Dan is de subsidieregeling Samen Cultuurmaken iets voor jou. Kleine, grote, kort- en langlopende initiatieven komen in aanmerking.
Lees meer
LEADER Zuid-Limburg: subsidie om het platteland te verbeteren
In Zuid-Limburg zijn de afgelopen jaren 27 projecten ontstaan die het platteland verbeteren. Deze projecten ontvangen subsidie van LEADER Zuid-Limburg. Dit Europese subsidieprogramma is bedoeld om de leefbaarheid en economie op het platteland te ontwikkelen en versterken. Deze regeling heeft ook verschillende Steinse ideeën ondersteund. Aanvragen is nu weer mogelijk.
Lees meer
Stage Cultuur Inclusief vergroot de stagemogelijkheden en diversiteit
Stage Cultuur Inclusief is een stageplatform voor diversiteit en inclusie binnen de culturele sector. Om dit te bereiken stimuleert en financiert men stageplaatsen binnen het culturele veld. Van musea tot theaters, van podia tot festivals en van organisaties voor cultuureducatie tot amateurkunst. Meld een vacature aan en ontvang tot €1.000.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl