Mei 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Gemeente Stein Online lezen  |  Afmelden
Gemeente Stein
Nieuwsbrief Verenigingen - mei 2024
Als vereniging of stichting komt er heel wat op je af. Zeker in deze periode, waarin er van alles gebeurt en veel verandert. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van zaken en ontwikkelingen die voor jou belangrijk zijn.
In deze editie:
  • WINNEN: 10 x boek ‘De Goede Bestuurder’
  • Dien uiterlijk 1 juli 2024 je aanvraag in voor de Waarderingssubsidie 2025
  • Welkom bij de club: 8 tips om nieuwe bestuursleden te verwelkomen
  • Lintjesregen: nomineer vrijwilligers voor een Koninklijke onderscheiding
  • Ontmoetingssessies voor een seniorvriendelijke(re) gemeente
  • Extra inkomsten voor jouw vereniging via de Grote Clubactie 2024
  • Resultaten Nationaal Verenigings Onderzoek 2024
  • Grenslandprijs voor grensoverschrijdende projecten
WINNEN: 10 x boek ‘De Goede Bestuurder’
Jaarlijks worden er tal van boeken gepubliceerd. Ook boeken die interessant zijn voor jou als bestuurder of vrijwilliger. Waar jouw vereniging of stichting baat bij kan hebben. Om jou en je organisatie te helpen, geven we gratis 10 exemplaren weg. Dit keer het boek ‘De Goede Bestuurder: dienstbaar en zorgzaam’.
Lees meer
Dien uiterlijk 1 juli 2024 je aanvraag in voor de Waarderingssubsidie 2025
De gemeente Stein heeft diverse subsidieregelingen, waarvan je als vereniging of stichting gebruik kunt maken. Jaarlijks ontvangen we vele aanvragen voor een Maatschappelijke activiteitensubsidie, Maatschappelijke activiteitensubsidie en/of Waarderingssubsidie. Voor de laatstgenoemde regeling geldt als deadline 1 juli. Check nu of je in aanmerking komt en dien tijdig een aanvraag in.
Lees meer
Welkom bij de club: 8 tips om nieuwe bestuursleden te verwelkomen
Veel verenigingen en stichtingen houden in deze periode hun Algemene Ledenvergadering (ALV). Vaak wordt op datzelfde moment afscheid genomen van bestuursleden en worden hun opvolgers geïnstalleerd. In dit artikel vind je praktische tips om nieuwe bestuurders te verwelkomen en op te nemen in het bestuur van je organisatie.
Lees meer
Lintjesregen: nomineer vrijwilligers voor een Koninklijke onderscheiding
Op 26 april hebben zes inwoners van onze gemeente een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Dit als dank voor hun inzet, voor een maatschappelijk doel. Heeft jullie club ook vrijwilligers die zich al jarenlang belangeloos inzetten? Nomineer hen voor 1 juni. Wie weet krijgen zij de volgende keer ook een lintje opgespeld.
Lees meer
Ontmoetingssessies voor een seniorvriendelijke(re) gemeente
Onze gemeente krijgt steeds meer oudere inwoners. We zijn benieuwd wat er volgens 60 plussers zelf moet gebeuren om onze gemeente seniorvriendelijk te maken en houden. Bij veel verenigingen zijn ouderen actief als lid, vrijwilliger of toeschouwer. Via jullie hopen we hen te bereiken, om Stein samen seniorvriendelijk(er) te maken.
Lees meer
Extra inkomsten voor jouw vereniging via de Grote Clubactie 2024
Vrijwel elke vereniging kan extra inkomsten gebruiken. De Grote Clubactie helpt clubs hier al meer dan 50 jaar bij. De 5.570 verenigingen die vorig jaar mee deden haalden samen bijna 13 miljoen op! Dat is gemiddeld zo’n €2.300 per club! Meer weten? Lees verder of volg één van de webinars.
Lees meer
Resultaten Nationaal Verenigings Onderzoek 2024
Eind vorig jaar is voor de vierde keer het Nationaal Verenigings Onderzoek gehouden, een grootschalig onderzoek onder verenigingen. Ruim 3.500 verenigingen werkten mee aan dit onderzoek. Benieuwd hoe jouw vereniging scoort ten opzichte van andere verenigingen in Nederland op het gebied van bijvoorbeeld leden, vrijwilligers of financiën? Bekijk de resultaten.
Lees meer
Grenslandprijs voor grensoverschrijdende projecten
Is jullie vereniging betrokken bij een grensoverschrijdend project dat zich inzet voor nauwere samenwerking tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen? Of ken je zo’n project, dat navolging verdient? Meld het dan aan voor de Grenslandprijs van 2024! Wie weet ontvangt jullie project dan deze titel én €5.000 aan prijzengeld.
Lees meer
Contact E-mail opties
Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein
gemeentestein.nl
Reageren
Mijn gegevens
Afmelden
Kijk ook eens op...
datmaaktsteinvoormij.nl